Documento sin título


emc


Documento sin título
Documento sin título
Documento sin título

Febrer 2017
Els concerts de... l'Albert Fontelles

Els cinc concerts destacats del mes de febrer, per l’Albert Fontelles, són:


1. FESTIVAL MOZART: LES TRES ÚLTIMES SIMFONIES. Divendres 3 (20:30), dissabte 4 (19h) i diumenge 5 de febrer (11h). L’Auditori, Sala Pau Casals.


De ben segur que Mozart no preveia que aquestes serien les últimes simfonies que escriuria, però després de la seva sobtada mort quan només tenia 35 anys, han esdevingut un testament simfònic en tota regla. Són obres mestres indiscutibles que, a més, han assolit una gran popularitat. A més a més, el concert s'inicia amb un preludi: el concert per a violí que Mozart va compondre quan tenia tan sols 19 anys, interpretat per Giuliano Carmignola, un violinista enamorat de Mozart que ha enregistrat la integral dels seus concerts sota la direcció de Claudio Abbado i amb l’Orchestra Mozart de Bolonya. Especialment indicat per als alumnes d’Iniciació, Elemental i Grau Mig.


 https://www.auditori.cat/ca/festival-mozart--les-tres-ultimes-simfonies 


 


2. COBLA MARINADA: sardanes estrenades al Palau de la Música Catalana. Dilluns 6 de febrer, 19h. Palau de la Música Catalana. Sala gran. Qualsevol excusa és bona per visitar una de les sales de concert més emblemàtiques del país. La Cobla Marinada, una de les més actives de Catalunya, ofereix un concert de sardanes i obres estrenades al Palau de la Música sota la batuta d’un dels directors catalans més populars, Salvador Brotons. Un concert especial, on l’espectador podrà percebre les diferents estètiques musicals del segle XX: els hereus del romanticisme, Joaquim Serra, Eduard Toldrà o Agustí Borgunyó; l’avantguarda de Robert Gerhard o l’escriptura actual d’Antoni Ros-Marbà i Salvador Brotons. Especialment indicat per als alumnes d’Elemental i Grau Mig.


 http://www.palaumusica.cat/ca/cobla-marinada_391943 


 


3. GRIGORY SOKOLOV VISITA BARCELONA. Diumenge 12 (20h). Palau de la Música Catalana. Sokolov, un dels pianistes més reconeguts al món, visita per desena vegada la sala modernista de Barcelona, i ofereix un concert dedicat exclusivament a W. A. Mozart: Sonata en Do major K. 545, Fantasia en Do menor K. 475 i Sonata en Do menor K. 457 . Imprescindible. Especialment indicat per als alumnes d’Elemental i Grau Mig.


 http://www.palaumusica.cat/ca/grigory-sokolov_391547 


 


4. EL WAGNER MÉS SIMFÒNIC. Divendres 24 (20:30), dissabte 25 (19h) i diumenge 26 de febrer (11h). L’Auditori, Sala Pau Casals. Barcelona, considerada la ciutat més wagneriana fora de l’àrea germànica, ha tingut en la figura de Richard Wagner una peça clau per entendre la seva evolució cultural, especialment durant els anys del modernisme. Per això, i durant més de 130 anys, el Gran Teatre del Liceu ha estat testimoni privilegiat de la presència de Richard Wagner a la capital catalana. 
L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya interpreta els fragments simfònics més rellevants de la seva producció operística: Lohengrin, Tannhäuser, Tristany i Isolda, Siegfried, El crepuscle dels Déus o El Mestres cantaires. 
Especialment indicat per als alumnes de Grau Mig.


 https://www.auditori.cat/ca/el-wagner-mes-simfonic 


 


5. SCARAMOUCHE. De dilluns a diumenge. Teatre Victòria. Després de celebrar els 40 anys, la companyia Dagoll Dagom torna a apostar per l'espectacularitat dalt l'escenari i ho fa amb la història d'un heroi emmascarat que apareix en plena Revolució Francesa per defensar el poble i enfrontar-se a l'aristocràcia. Scaramouche és el nom d'aquest personatge i també el títol del musical, que compta amb llibret de Joan Lluís Bozzo, director de Dagoll Dagom i de l'espectacle, i música d'Albert Guinovart. 

Capes i espases, Comedia del'Arte, màscares, herois, amor, aventures, revolució... Scaramouche compta amb molts ingredients que el poden convertir en un dels grans èxits de la temporada. Un festival d'emocions sota capa i espasa, una composició exquisida amb una música més que excel·lent! 
Adreçat a tots els públics.  www.dagolldagom.com/ca/scaramouche 


 


ALBERT FONTELLES i RAMONET. Professor de Llenguatge Musical i Flauta Travessera I Intèrpret a la Cobla Marinada



Galeria de fotos

Foto 1










130122 ©2009 Escola de Música Casp  |  93 318 37 04 - em.casp@fje.edu | Creació web: serverbcn.com